Wat zijn de Winter & Summer Games?

De Winter & Summer Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren in beweging te brengen.

Tijdens de coronapandemie zijn heel veel jongeren minder gaan bewegen en voelen veel van hen zich gespannen of zelfs gestresst. Door extra sport- en spelactiviteiten in de wijk te faciliteren, geven wij jongeren een positieve impuls en bieden we op een verantwoorde manier ruimte aan sport, bewegen en ontmoeten.

Facts

  • 80%
    80% van de jongeren zijn door de coronapandemie minder gaan bewegen
  • 4 op 5
    4 op de 5 jongeren beweegt structureel te weinig
  • 50%
    de helft van de jongeren voelt zich gespannen of zelfs gestresst

Voor wie?

De organisatie van de Winter & Summer Games ondersteunt buurt(sport)- en jongerenwerkorganisaties om lokaal extra sport- en spelactiviteiten te organiseren. We richten ons hierbij voornamelijk op activiteiten in aandachtswijken voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 27 jaar.

De Winter & Summer Games startten in december 2020 en lopen door tot en met de herfstvakantie van 2022! We werken met verschillende inschrijfrondes zodat alle geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om een aanvraag in te dienen.

Naast financiële ondersteuning kunnen organisaties ook een beroep doen op de kennis en het netwerk van Sociaal Werk Nederland, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Ik denk dat veel mensen niet door hebben dat er nog een hele wereld achter een potje pingpong zit. Wat je doet, is niet het doel, maar een middel. Dat potje pingpong zorgt ervoor dat je in gesprek kan komen met jongeren.

(Thijs Schaffers - Jongerenwerker Wageningen)

Met de financiële bijdrage van de Summer & Winter Games worden organisaties ondersteund om in de buurt extra activiteiten te kunnen doen. Zo brengen we (meer) jongeren in beweging en bieden we op een verantwoorde manier ruimte voor sport, bewegen en ontmoeten.

Bekijk of jouw organisatie in aanmerking komt voor een financiële bijdrage?